Hoe wij een verschil maken

Veilig thuis

In het zuiden van Uganda staat het Griet’s Oogappeltjes huis.

Griet creëerde een huis voor kinderen die het het hardste nodig hebben. Kinderen die zonder hulp geen enkel zicht hebben op een toekomst.

Op dit moment wonen er 16 kinderen in ons huis. Ze gaan naar school, vieren feest, spelen en geven vreugde en liefde aan het leven. Door de liefde te voelen, de blijdschap die ze ervaren en de fijne mensen om hen heen, bloeien ze op en zorgen we samen voor een mooie toekomst voor onze prachtige kinderen.

Brengen van veranderingen

Onderwijs

Stichting Griet’s Oogappeltjes zet zich met alle liefde in voor kinderen in Uganda die onze hulp, steun en liefde het hardste nodig hebben. We bieden ze een veilig thuis, medische zorg en onze kinderen kunnen naar school.

Financiering van de scholing van onze kinderen is een belangrijk onderdeel in de verandering die we willen maken. Ieder kind heeft recht op passend onderwijs, en daar zetten we ons elke dag voor in. We zoeken een passende school, en zorgen voor alle leermiddelen die nodig zijn  om volwaardig mee te kunnen doen in de klas. 

Door de scholing van onze kinderen te financieren,  dragen wij bij aan het creëren van een hoopvolle toekomst, waarin onze kinderen in staat zijn hun dromen na te streven en zich helemaal te kunnen ontwikkelen tot wie ze zijn!

Brengen van veranderingen

Gezondheid

Stichting Griet’s Oogappeltjes vervult een cruciale rol door niet alleen een veilig thuis te bieden aan de kinderen in ons Griet’s Oogappeltjes huis, maar ook door zorg te dragen voor alle medische kosten van al onze kinderen.

In veel delen van Uganda, waar passende zorg niet altijd vanzelfsprekend is, zorgen wij ervoor dat alle kinderen de medische zorg krijgen die ze nodig hebben. We hebben contact met specialisten ter plaatse en regelen waar nodig het vervoer van en naar een passende arts.

Ook is er een psycholoog verbonden aan ons huis, die het welzijn van onze kinderen observeert en onze medewerkers alle handvatten geeft om het beste uit ieder kind te halen.

Jouw steun kan een betekenisvolle impact hebben

Help Onze Stichting

Ons eigen huis

We hebben land aangekocht in Uganda, maar er is nog geen huis, help jij mee met het bouwen van ons eigen veilige huis voor al onze kinderen? Elke “steentje” dat je bijdraagt helpt ons deze droom te verwezenlijken!

€8,658

Opgehaald

€14100

Donaties

€10,000

Doel

Een dagje uit

Omdat we graag mooie herinneringen maken met onze kinderen, gunnen we ze elk jaar een dagje uit! De kinderen denken mee, en samen kiezen we een ervaring om nooit te vergeten. Help jij mee aan deze onvergetelijke dag?

€5,175

Opgehaald

€4,523

Donaties

€10,000

Doel

Laat ze leren

Een nieuwe schooltas, een uniform of boeken, is voor ons vaak vanzelfsprekend, maar voor veel kinderen in Uganda is dit iets waar veel kinderen alleen maar van kunnen dromen. Al onze kinderen gaan naar school, maar financiële steun hierbij is hard nodig, zorg jij met ons voor de schoolspullen voor onze kinderen?

€8,658

Opgehaald

€7566

Donaties

€10,000

Doel

Get in touch

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van onze projecten en impact? Abonneer je op onze nieuwsbrief en word deel van onze gemeenschap die streeft naar verandering.

ADDRESS

Krommejak 5, Zwolle

PHONE

06 37192432

EMAIL

info@gewoongriet.nl

Vul je gegevens in