Het verhaal van Opiwo.

Het verhaal van Opiwo is zowel hartverscheurend als inspirerend. Het beschrijft de moeilijke situatie van een jonge jongen uit een afgelegen gebied in het noorden van Uganda die, door een ziekte, niet meer kan lopen. Zijn voeten zijn vervormd en het gezin heeft niet de middelen om medische hulp te betalen.

Zijn zwager Simon toont enorme vastberadenheid door Opiwo op zijn rug een dag lang te dragen om hulp te zoeken bij Griet. Dankzij Griet’s inzet en organisatie kunnen Simon en Opiwo naar het zuiden van Uganda reizen, naar het Griet’s Oogappeltjes huis. Hier krijgt Opiwo de medische aandacht die hij zo hard nodig heeft. Het proces zal zwaar en langdurig zijn, met meerdere operaties en een revalidatieperiode van meer dan een jaar.

Ondanks dat de het Griet’s Oogappeltjeshuis vol was, is er plek gemaakt voor deze lieve jongen. Zijn ouders, die ver weg wonen en hun best doen om voor de rest van het gezin te zorgen, hebben vertrouwen in de mensen die voor hun zoon zullen zorgen.

Help je mee om Opiwo weer te laten lopen? Je donatie is zo welkom. Door op de doneer button te klikken kun je heel eenvoudig je donatie doen. Samen kunnen we het leven van Opiwo veranderen, en zijn droom om weer samen met zijn vrienden te voetballen uit laten komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *