IMG_4178.JPG

Graag wil ik me aan je voorstellen. Ik ben Griet van der Haar, eigenaar van drie leuke en succesvolle winkels in tweedehands kleding: Appel & Ei Deventer, Zwolle en Groningen. Daar komt binnenkort (februari 2019) een vierde kindje, Appel & Ei Apeldoorn, bij.

Ik ben een ondernemend type, zowel zakelijk als privé. Een aantal jaren geleden ben ik begonnen als ondernemer bij Appel & Ei. “Dit is een formule waarin ik mijn dromen kan verwezenlijken. Hier maak ik de koppeling tussen ondernemen en het iets voor anderen kunnen betekenen.”

In elke winkel ben ik minimaal één dag per week aanwezig. Tussen de bedrijven door reis ik geregeld naar Uganda voor mijn Stichting Griet’s Oogappeltjes. Hier heb ik een huis voor kinderen met een beperking opgezet, bouwen we waterputten en help ik ze bij de oprichting van lokale microbedrijfjes.

“Dit doe ik natuurlijk niet alleen maar met steun van mijn man, vrienden, familie, werknemers, klanten en donateurs. Bij ons project in Uganda hebben we een school kunnen opzetten voor gehandicapte, verwaarloosde en beschadigde kinderen. Het biedt meer dan 500 kinderen een veilige plek om zich te kunnen ontwikkelen. Samen met mijn klanten en donateurs hebben we geld ingezameld voor een waterput. We hebben ook een naaiatelier opgezet. Blinde en gehandicapte kinderen maken er de mooiste dingen die ik weer in mijn winkels verkoop.”