Over Ons

Ons Doel

Stichting Griet’s Oogappeltjes helpt vrouwen en kinderen in Uganda die onze steun heel hard nodig hebben. Door het opzetten van duurzame projecten, zoals het aanleggen van waterputten, zorgen voor een thuis voor de meest kwetsbare kinderen en het opzetten van werkgelegenheidsprojecten brengt Stichting Griet’s Oogappeltjes blijvende verandering in het leven van deze prachtige vrouwen en kinderen.

Samen een verschil maken!

Onze Impact

Doordat Stichting Griet’s Oogappeltjes zelf projecten opzet op plekken waar dat het hardste nodig is, maken we elke dag samen het verschil. De kinderen uit de sloppenwijken bieden we een warm en veilig thuis, de vrouwen krijgen hulp op weg naar een respectvol bestaan. 

Ook impact maken? Koop onze producten, deel ons verhaal en steun onze stichting!

Elke donatie telt, maak vandaag een verschil!

Doneer vandaag om een verschil te maken

Dit prachtige werk kunnen we niet doen zonder de steun van de mensen die in ons geloven! Wil je meebouwen aan een toekomst voor onze kinderen en vrouwen in Uganda? Doneer aan onze stichting, deel ons verhaal en koop onze producten. Alleen met jouw hulp kunnen we een blijvende verandering maken in Uganda!

Stichting GrietsOogappeltjes

Het Ontstaan

Wij geloven erin dat we samen de wereld een stukje mooier kunnen maken. Daarbij vinden we dat ieder kind recht heeft op een toekomst en dat we alleen samen het verschil kunnen maken!

Het verhaal van Griet van der Haar is er een van liefde, compassie en de kracht van een droom. Al op jonge leeftijd speelde Afrika een bijzondere rol in haar leven. Het continent oefende een onweerstaanbare aantrekkingskracht op haar uit.

 

Ruim acht jaar geleden kreeg Griet de kans om haar droom waar te maken. Een bevriende stewardess nodigde haar uit om samen naar Afrika te reizen. Zonder aarzelen zei Griet ja. Het moment dat het vliegtuig in Uganda landde, voelde Griet zich thuis. Haar reis leidde haar naar een school waar kinderen met een beperking onderwijs volgden. De liefde en warmte van de kinderen die ze ontmoette, raakte haar diep en ze wist dat ze hier iets wilde betekenen.

Terug in Nederland begon Griet haar missie. Ze verzamelde geld om schoon drinkwater op de school in Uganda mogelijk te maken. Maar haar ambitie reikte verder. Ze wilde blijvende veranderingen teweegbrengen. Zo groeide het idee voor “Griet’s Oogappeltjes”, een Stichting die veel meer omvat dan alleen geld inzamelen.

 

Met vastberadenheid en toewijding bouwde Griet haar Stichting uit en vloog ze regelmatig naar Uganda. Haar droom werd realiteit met de oprichting van het Griet’s Oogappeltjes huis, een thuis voor kinderen uit sloppenwijken die anders geen toekomst zouden hebben. In dit huis, waar ieder kind wordt omarmt met liefde en blijdschap, vormen zij een veilig thuis om zo te kunnen groeien tot wie ze zijn.

Tijdens haar werk in Uganda ontmoette Griet krachtige vrouwen. Vrouwen die ze de kans geeft te werken aan hun toekomst, zodat ze voor zichzelf en hun gezin kunnen zorgen. Ze maken de prachtigste producten, zoals manden, tassen en sieraden, die worden verkocht in onze stenen winkel in Deventer: GewoonGriet- een verhaal voor thuis. 

 

Griet gelooft in de kracht van vrouwen als bouwstenen voor een betere toekomst. Ze zijn de verbinders die voor verandering kunnen zorgen. Met het Griet’s Oogappeltjes huis in Uganda en de vrouwenprojecten is Griet een bron van hoop en verandering. Samen met deze vrouwen en kinderen bewijst ze dat liefde, zorg en de kracht van samenwerking een mooie toekomst kunnen creëren. Het Griet’s Oogappeltjes huis staat niet alleen als een fysieke plek; het is een symbool van een wereld die een stukje mooier kan zijn als we samenwerken.” 

Wil jij meebouwen aan de toekomst? Steun onze stichting, bezoek onze winkel en vertel ons verhaal!

 

De oprichter

Griet van der haar
Oprichtster van Stichting Griet’s Oogappeltjes. Met haar gedrevenheid en kracht zorgt ze voor een blijvende verandering in het het leven van vrouwen en kinderen in Uganda.

 

Ons team

Het Griet’s Oogappeltjes huis wordt gedragen door een prachtig gedreven team van begeleiders. Samen vormen ze het kloppende hart van het warme thuis dat Griet voor de kinderen heeft gecreëerd.

Hun inzet gaat verder dan slechts het vervullen van taken; het draait om het bieden van een veilige haven, gevuld met liefde en begeleiding voor elk kind. Samen vormen ze een team dat niet alleen voor de basisbehoeften zorgt, maar ook alles doet voor een stralende toekomst van onze kinderen.

Samen creëren ze een thuis dat niet alleen warm en liefdevol is, maar ook een plek waar dromen werkelijkheid worden en waar de kinderen zich geliefd en gesteund voelen.

Onze winkel

Om onze stichting letterlijk een plek te geven opende in Mei ‘21 onze stenen winkel GewoonGriet in de historische binnenstad van Deventer.


GewoonGriet is een blije plek waar iedereen mag zijn en welkom is. Een winkel zonder eigen balang, maar met een hoger doel, het vertellen van het verhaal van Stichting Griet’s Oogappeltjes.


Bij ons koop je producten met een eerlijk verhaal, zoals duurzame verzorgingsproducten, kleding, met liefde gemaakte manden en prachtige kussens. En het allermooiste is, met de opbrengst van de winkel kunnen we ons werk voor stichting Griet’s Oogappeltjes financieren!